SWAN Chematest 30

Handhållen analysutrustning för testning av vattenkvalitet

Att mäta ett brett spektrum av parametrar med en handhållen enhet har aldrig varit enklare än med SWAN Chematest 30. Dess praktiska och vattentäta design med avtagbar kyvettadapter gör det till ett lättanvänt och oumbärligt instrument för daglig drift i simbassänger, dricksvattenbehandling, läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin.

Chematest 30 är den nya generationen och efterträdaren till de välkända och testade Chematest 20 och 25. Chematest 30 är dock också godkänd och lämplig för användning inom läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin.

Bland de ytterligare förbättringarna jämfört med tidigare modeller är revisionen av den menydrivna användarmanualen, vilket gör instrumentet ännu enklare att använda, liksom den vattentäta designen, det långvariga, laddningsbara Li-Ion-batteriet och det stora interna dataminnet.

 

Mätning av desinfektionsmedel:

  • Frit, bunden och total mängd av klor

  • Ozon

  • Brom

  • Jod

  • Klordioxid

Ytterligare fotometriska metoder

  • pH (fenolrött)

  • Cyanursyra

 

Ny, vattentät design

SWAN har lanserat två modeller där Chematest 30 tar över från Chematest 20.

Chematest 30 är större än den gamla modellen. Den har fått en ny och större skärm där det är extra lätt för dig att bli guidad och läsa menyn. Det är också på både danska och svenska, vilket har ökat användarvänligheten.

Det har länge varit en önskan bland våra kunder som mäter direkt i handfat att glasspetsen var bättre skyddad. Det är den i Chematest 30, så du behöver inte längre oroa dig för att det går sönder.

Den stora nyheten i Chematest 30 är dock att enheten är vattentät. Om du av misstag tappar den i handfat, plocka upp den igen, skölj den med rent vatten och torka med pappershanddukar. Och du behöver inte gå hela vägen till botten av bassängen för att hämta det; enheten kan också flöda.

Du kan också mäta temperaturen direkt med pH-elektroden. Detta ger dig fördelen att pH-mätningen kompenserar för temperaturvariationer och därmed blir mer exakt.


Målgruppen har blivit bredare

Förbättringarna i den nya Chematest innebär att de nu inte bara är lämpliga för simbassänger utan också kan användas av produktionsföretag inom livsmedels- och läkemedelsindustrin.

Varje enhet kalibreras individuellt. Detta är ett krav inom läkemedelsindustrin, liksom också kravet på att enheten, när det gäller spårbarhet, uppfyller NIST-standarderna.

Beställ SWAN Chematest

Kom ihåg att du enkelt kan beställa din SWAN Chematest, tillbehör och påfyllning online.

Gå till beställningsformuläret

 

 

Vill du veta mer om våra lösningar från SWAN?


 

Lars Gjedde

 

Kontakta mig
Lars Gjedde
+ 45 40 68 40 07

+ 45 44 98 99 06

maila mig

 

SWAN Chematest 30

Denna produkten används i följande applikationer

Simhall

Det förgår mycket mer bakom kulisserna i en simhall än vad badgästerna vet. Förutom att klorreringen skall vara precist doserat, måste Badmästaren hålla konstant koll på vattnets kvalitet, temperatur, luftfuktighet i hallen mm, mm.
Dessutom kräver lagen dagliga manuella prov, något som Chematest 25 är en mästare på

Vattenmiljö, driksvatten och vattenkvalitet

I Sverige är vi stolta över vårt rena och goda driksvatten. Det finns därför ett stort fokus på att hålla den höga kvaliteten.

Beställ Swan Chematest

Beställ Chematest

Enkelt att beställa din SWAN Chematest, tillbehör och fyllning.

 

 

  
Gå till beställningsformuläret

Beställ service

Om du har en produkt som du behöver få service på, fyll i först vårt serviceformulär.

 

 

Beställ service

Anmälan nyhetsbrev

Vill du ha nyheter och historier i dina intresseområden?

 

 

 

 

Läs mer och anmäla dig